۵ شهریور ۱۴۰۳
کاهش سمیت مواد دارورسان ساختهشده از گرافیت
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۸ بهمن ۱۴۰۲
در سوم ژانویهی ۲۰۲۳، موسسهی ملی ایمنی و بهداشت حرفهای (NIOSH) در وبلاگِ خود مقالهای علمی تحت عنوان «نگاهی به راهنماییهای گذشته و پیشِروی NIOSH در حوزه فناوری نانو» منتشر کرد. این موسسه همزمان با فرارسیدن بیستمین سالگرد تاسیس مرکز پژوهشهای نانوفناورانهی NIOSH (NTRC)، به بررسی بیش از دو دهه رهنمونها و دستورالعملهایی که به منظور بهبود شرایط کارگران و کاهش تماس آنها با نانوموادِ مهندسی شده منتشر کرده پرداخته و ملزومات مورد نیاز برای پژوهشهای پیشِرو را نیز برشمرده است.
برنامهی راهبردی NTRC
انتشار رویکردهایی به نانوفناوری امن: تبادل اطلاعات با NIOSH که این موسسه در سال ۲۰۰۵ دست به انتشار آن زده، NIOSH را به نخستین آژانسِ دولتی بدل ساخته که برنامهای راهبردی و نقشه راهی برای پژوهشهای نانوفناورانه را ترسیم و تبیین کرده است؛ برنامهای که این موسسه پس از بهبود و بهروزرسانی، در سال ۲۰۰۹ با عنوان رویکردهایی به نانوفناوری امن: مدیریت سلامت و نکات ایمنیِ مرتبط با نانوموادِ مهندسی شده منتشر کرده است. NIOSH همچنین با هدف محافظت از نیروی کار حوزهی فناوری نانو، در سال ۲۰۱۰ مقالهای با عنوان راهنما و برنامهی راهبردیِ پژوهشهای نانوفناورانه NIOSH به انتشار رسانده است. این موسسه در آخرین بهروزرسانیِ خود در سال ۲۰۱۹، برنامه راهبردیِ خود را منتشر کرده و در آن به تشریح رویکرد NRTC تا سال ۲۰۲۵ پرداخته است.
تعیین حدودِ درمعرض بودن در محل کار و توصیهها
NIOSH در نظر گرفتن حدودِ پیشنهادیِ درمعرض بودن(REL) را با هدف پیشگیری از بروز تاثیراتِ نامطلوبِ ناشی از استنشاقِ مواد مضر بر سلامتی کارگران طی شیفتهای کاری ۱۰ ساعته، بهعبارتی ۴۰ ساعت در هفته، پیشنهاد می دهد. این موسسه نخستین آژانس دولتی در ایالات متحده است که به تبیین REL های مناسب برای نانوموادِ مهندسی شده پرداخته است. NIOSH برای نخستین مرتبه در تاریخِ حیاتِ خود، در سال ۲۰۱۱، دو REL مجزا برای یک مادهی واحد در ابعادِ ریز و فوق ریز منتشر کرد: اطلاعیه ۶۳: مواجهه شغلی با تیتانیوم دیاکسید. این موسسه همچنین دو راهنمای مرتبط با سایر نانوموادِ مهندسی شده نیز منتشر کرده است:
• اطلاعیه ۶۵: مواجهه شغلی با نانولولهها و نانوالیاف کربنی (۲۰۱۳)
• اطلاعیه ۷۰: تاثیرات مواجهه با نانوموادِ نقره بر سلامتی (۲۰۲۱)
راهنمای هدفمند برای کارفرمایان
موسسه NIOSH به منظور دستیابی به اهدافِ مطلوب در خصوص درمعرض بودن و مواجهه با نانومواد در محل کار، مقالات راهنمایِ زیر را در دسترس کارفرمایان قرار داده است:
• غربالگری پزشکی و نظارت بر مخاطرات برای کارگرانی که بطور بالقوه در معرض نانوموادِ مهندسی شده قرار دارند؛ راهنمایی موقت حاوی اقدامات عملی، نظارت بر خطرات و بکارگیری روشهای غربالگری پزشکیِ از پیش تعیین شده، با هدف کنترل میزان مواجهه و درمعرض بودگی (۲۰۰۹).
روش های عمومی برای کار ایمن با نانومواد مهندسی شده در آزمایشگاه های تحقیقاتی که به مدیریت نانومواد مهندسی شده در تنظیمات آزمایشگاه های تحقیقاتی می پردازد. (۲۰۱۲)
• راهبردهایی بهمنظور کنترلِ مهندسی شده در روند تولید نانومواد و فرآیندهای مدیریت پاییندستی؛ یافتن و تشریح روشهای کنترل میزان مواجهه با نانوموادِ مهندسی شده با استفاده از کنترلهای مهندسی (۲۰۱۴)
• ساختن یک برنامهی ایمنی به منظور حفاظت از نیروی کار حوزهی فناوری نانو؛ با مخاطب هدف کسبوکارهای کوچک و متوسط (۲۰۱۶)
• نمونهبردای از مواجهه شغلی برای نانوموادِ مهندسی شده؛ راهنمای نمونهبرداری از محیط کار برای نانولولهها و نانوالیاف کربن، نقره، تیتانیوم دیاکسید و سایر نانومواد مهندسی شده فاقد حدود درمعرض بودن (۲۰۲۲)
راهنمای هدفمند برای کارمندان
موسسهی NIOSH اقدام به انتشار پوسترهایی با محتوای آموزشی کرده که در آن پرسشهای ایمنی که هر کارگر باید پیش از کار با نانومواد یا چاپ سهبعدی با فیلامنت (رشته، تار) یا پودرهای فلزی از خود بپرسد را مطرح میکند. این موسسه همچنین خاطر نشان کرده که یک اینفوگرافیک نیز با هدف کاهش درمعرض بودن بههنگام چاپ سهبعدی بهوسیله فیلامنتهای پلاستیکی منتشر کرده است.
نگاهی به آیندهی پیشِرو
در مقاله انتشار یافته در وبلاگ این موسسه چنین آمده است: «NIOSH NRTC تعهدی دائمی نسبت به ارائه پیشنهاداتِ پژوهشی بهمنظور برآورده ساختنِ نیازهای متغیرِ حوزهی نانومواد و فناوریهای نوظهور مربوط به این حیطه دارد.» براساس نوشتهی مندرج در وبلاگ این موسسه به تاریخ پانزدهم نوامبر ۲۰۲۳، بهتازگی مقالهای تحت عنوان رویکردهایی بر چاپ سهبعدی امن: راهنمایی برای کاربرانِ حوزهی فضاسازی، مدارس، کتابخانهها و کسبوکارهای کوچک، با هدف کنترل میزان مواجهه و درمعرض بودن منتشر شده است. NTRC همچنین «شالودهای برای رشد و توسعه حدود مواجهه شغلی با نانوموادِ مهندسی شده بنا کرده است.» NIOSH بدنبال دریافت بازخورد از صنایع تولیدی پیشرفته و ارائه راهنماییهای راهبردی به آنهاست. سهامداران این موسسه میتوانند پیشنهادات خود در این زمینه یا نیازهای پژوهشی خود را به nano@cdc.gov ارسال نمایند.
منبع: https://www.lawbc.com/