رفتن به محتوای اصلی
استاندارد و ایمنی فناوری نانو
    • درباره ما
    • استاندارد
      • استاندارد ملی
      • استاندارد بین‌المللی
    • ایمنی
      • اخلاق
      • ایمنی شغلی
      • سلامت
      • قوانین و مقررات
      • محیط زیست
    • اخبار و رویدادها
      • اخبار ایران
      • اخبار جهان
      • مقالات و گزارش‌ها
    • مشارکت ها
      • H۲۰۳۰
      • IEC
      • سازمان VAMAS
      • شبکه INISS
    • تماس با ما
  • فرم جستجو

مطالب مرتبط
آغاز رایزنی عمومیِ دربارة آرای مقدماتی دربارة فولرن، فولرن هیدروکسیل‌دار شده، و انواع هیدراتة فولرن هیدروکسیل‌دارشده (نانو) توسط انجمن علمی کمیسیون اروپا

۲ خرداد ۱۴۰۲

آغاز رایزنی عمومیِ دربارة آرای مقدماتی دربارة فولرن، فولرن هیدروکسیل‌دار شده، و انواع هیدراتة فولرن هیدروکسیل‌دارشده (نانو) توسط انجمن علمی کمیسیون اروپا
میزگرد OECD درباره پیشرفت‌های آمریکا در زمینه سلامت انسانی و ایمنی محیطی نانومواد

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

میزگرد OECD درباره پیشرفت‌های آمریکا در زمینه سلامت انسانی و ایمنی محیطی نانومواد
وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو
سازمان غذا و دارو (FDA) در جست وجوی اظهاراتی دربارۀ درخواست فسخ  استفاده از تیتانیوم دی اکسید در مواد غذایی به عنوان افزودنی رنگی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

سازمان غذا و دارو (FDA) در جست وجوی اظهاراتی دربارۀ درخواست فسخ استفاده از تیتانیوم دی اکسید در مواد غذایی به عنوان افزودنی رنگی
پروژه‌ای برای بررسی اثر نانوپلاستیک بر نوعی ماهی

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

پروژه‌ای برای بررسی اثر نانوپلاستیک بر نوعی ماهی
انتشار راهنمای ارزیابی ریسک نانومواد موجود در مواد غذایی، توسط ANSES

۲۵ آبان ۱۴۰۰


در تاریخ ۱۱ اکتبر سال ۲۰۲۱ میلادی، آژانس ایمنی و سلامت مواد غذایی، محیط زیست و محل کار فرانسه (ANSES)، یک راهنمای علمی ارزیابی ریسک وجود نانومواد در خوراکی ها را منتشر کرد. به گفته ANSES، نانومواد مهندسی شده در بخش مواد غذایی به عناوین زیر مورد استفاده قرار می گیرند: 

  • افزودنی های خوراکی جهت بهبود ظاهر و خوش طعم کردن محصولات غذایی با تغییر ساختار، رنگ و بافت آن ها
  • افزودنی های موجود در مواد بسته بندی که در تماس با مواد غذایی می باشند. این افزودنی ها جهت بهبود خواصی مانند شفافیت و مقاومت مورد استفاده قرار می گیرند. این افزودنی ها همچنین می توانند جهت تشخیص هرگونه عوامل بیماری زا در مواد غذایی، استفاده شده و سبب بهبود ماندگاری آن ها شوند. 
  • استفاده از نانومواد به عنوان مواد مغذی و همراه با عملکرد غذایی

به صورت کلی این راهنما یک روش ارزیابی ریسک برای نانومواد مهندسی شده ارائه می دهد که به عنوان افزودنی خوراکی و مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند. ANSES خاطر نشان می کند که سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، یک راهنمای ارزیابی سوابق علوم و فناوری نانو در زمینه های افزودنی های خوراکی، آفت کش ها و مواد بسته بندی که در تماس با مواد غذایی هستند، را در سال ۲۰۱۸ میلادی منتشر کرده است. ANSES همچنین بیان می کند که اگرچه تمام روش های ارزیابی ریسک مبتنی بر مفاهیم مشابه می باشند، اما در این روش پیشنهادی، تعاریف نظارتی، اندازه گیری بزرگی ذرات، خواص انحلال پذیری و شناسایی ریسک آنها در نظر گرفته شده است.

ANSES در ابتدا روش پیشنهادی خود را بر روی نانومواد مهندسی شده ای که قبلا در مرحله اول ارزیابی تخصصی شناسایی شده اند، آزمایش می کند. بر این اساس به نظر می رسد که تیتانیوم دی اکساید دارای بهترین اطلاعات مستند در زمینه در معرض قرارگیری و مطالعه خطر است، که امکان یک ارزیابی ریسک کامل را فراهم می کند. در نتیجه ارزیابی انجام شده، کشور فرانسه توزیع و خرید و فروش غذاهای حاوی افزودنی تیتانیوم دی اکساید را از ژانویه سال ۲۰۲۰ ممنوع کرده است.
 

منبع : nanotech
پیوندها

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

سازمان ملی استاندارد ایران

سایر پیوندهای مفید

گروه استاندارد و ایمنی

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تهران، خیابان ستارخان، خیابان شهید دکتر حبیب الله، بلوار شهید متولیان، پلاک ۹

تماس با ما

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۰

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۶۳۱۰

  • standard@nano.ir

© تمامی حقوق این پایگاه متعلق به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است