۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲
وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
۸ مهر ۱۴۰۰
موسسه تحقیقات رابرت-ساو در ایمنی و بهداشت شغلی (IRSST)، در تاریخ ۹ آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی، یک پژوهش جدید را انتشار داد. در این مطالعه، ویژگی های نانوذراتی که به صورت ناخواسته در محیط های مختلف کاری منتشر می شوند، مورد بررسی قرار گرفته است.
در این مطالعه، اطلاعات نانوذراتی که به صورت ناخواسته در شش محیط کار مختلف منتشر شده اند، بر اساس طیف وسیعی از شاخص ها، مورد بررسی قرار گرفت. این محیط های کار شامل معدن زیرزمینی، تعمیرگاه کامیون، شبکه حمل و نقل زیرزمینی، کارگاه ذوب آهن، کارگاه ماشین کاری و ریخته گری می باشند. IRSST، غلظت ها را با استفاده از معیار های عددی و جرمی و با استفاده از مجموعه ای از ابزار ها جهت خوانش مستقیم غلظت، ارزیابی کرده است. در این مطالعه همچنین بر اساس نوع آلاینده مخصوص هر محیط کار، اندازه گیری های میانگین زمانی انجام شده است. IRSST همزمان، اندازه گیری هایی برای مشخصه یابی میکروسکوپی در همان شش محیط کار انجام داد.
بر اساس گزارشات IRSST، کارگران معدن زیرزمینی، تعمیرگاه کامیون و شبکه حمل و نقل زیرزمینی که در تماس با دود خروجی گازوئیل هستند، در معرض نانوذرات معلقی اند که نسبت جرمی آن ها کمتر از یک میکرو (۶-۱۰)، می باشد.
در مورد کارگاه ذوب آهن، IRSST، اعلام می کند که کارگران این محیط های کاری در معرض ذراتی هستند که اندازه آن ها عمدتا در محدوده نانومتر است و نسبت جرمی آن ها برای کروم، کبالت، مس، آهن، منگنز، سرب، وانادیوم و روی، عمدتا کمتر از یک میکرو (۶-۱۰) می باشد.
کارگران کارگاه های ماشین کاری، در معرض دود و گرد و غبار ناشی از فرآیند ماشین کاری هستند. این گرد و غبار ها حاوی ذراتی است که اندازه آن ها عمدتا در محدوده نانومتر قرار می گیرد. اما IRSST، خاطر نشان می کند که برخی از فرآیند هایی که در این کارگاه ها استفاده می شود، ممکن است ذرات بزرگ تری در محدوده میکرومتر تولید کنند. سهم ذرات با اندازه بزرگ تر در این محیط کاری قابل توجه است و درنتیجه غلظت جرمی نانوذرات، به خصوص برای کروم، مس، آهن و نیکل، در محدوده مجاز تنفسی قرار می گیرد.
کارگران کارگاه ریخته گری، در معرض دودهایی هستند که ذرات آن عمدتا در محدوده نانومتر قرار می گیرد و نسبت جرمی آن ها بیشتر در محدوده زیر یک میکرو (۶-۱۰) است.
IRSST، اظهار می کند که استراتژی نوآورانه استفاده شده در این مطالعه، این امکان را فراهم می کند تا نانوذرات منتشر شده در محیط های کاری مختلف، هم از نظر تعداد و هم از نظر غلظت جرمی، مشخصه یابی و بررسی شوند.
IRSST، دراین پژوهش از مطالعات میکروسکوپی بر روی نمونه های گرفته شده، جهت مشخصه یابی و بررسی ذرات براساس مورفولوژی و ترکیب شیمیایی آن ها، بهره برده است.