رفتن به محتوای اصلی
استاندارد و ایمنی فناوری نانو
    • درباره ما
    • فعالیت‌ها
      • استاندارد ملی
      • استاندارد بین‌المللی
      • ایمنی
      • اندازه‌شناسی
      • گواهی‌دهی محصول
    • تازه‌ها
      • اخبار ایران
      • اخبار جهان
      • مقالات و گزارش‌ها
    • همکاری با ما
    • تماس با ما
  • فرم جستجو

مطالب مرتبط
تصویب صد و چهل و هشتمین استاندارد ملی فناوری نانو در اجلاسیه کمیته ملی

۲۳ مهر ۱۴۰۱

تصویب صد و چهل و هشتمین استاندارد ملی فناوری نانو در اجلاسیه کمیته ملی
لغو مجوز استفاده از تیتانیوم دی اکساید نانو به عنوان یک افزودنی خوراکی برای تمام گونه های جانوری توسط کمیسیون اروپا

۵ دی ۱۴۰۰

لغو مجوز استفاده از تیتانیوم دی اکساید نانو به عنوان یک افزودنی خوراکی برای تمام گونه های جانوری توسط کمیسیون اروپا
انتشار گزارشی از روند توسعه راهنمای آزمون OECD جهت تعیین و توزیع اندازه نانومواد توسط کشور آلمان

۲۷ آذر ۱۴۰۰

انتشار گزارشی از روند توسعه راهنمای آزمون OECD جهت تعیین و توزیع اندازه نانومواد توسط کشور آلمان
روش جدیدی برای اندازه گیری اثرات سمیت سلولی نانومواد استاندارد شد

۱۲ آذر ۱۴۰۰

روش جدیدی برای اندازه گیری اثرات سمیت سلولی نانومواد استاندارد شد
انتشار مطالعه ای در مورد چرخه عمر، بازیافت ضایعات و اقتصاد دورانی نانومواد توسط EUON

۶ آذر ۱۴۰۰

انتشار مطالعه ای در مورد چرخه عمر، بازیافت ضایعات و اقتصاد دورانی نانومواد توسط EUON
بروزرسانی راهنمای ارزیابی ریسک نانومواد، برای استفاده در زمینه مواد خوراکی و زنجیره غذایی توسط EFSA

۲۲ مرداد ۱۴۰۰


سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA)، اقدام به بروزرسانی راهنمای ارزیابی ریسک نانومواد، برای استفاده در زنجیره غذایی و مواد خوراکی کرده است، که در آن هم سلامت انسان ها و هم سلامت حیوانات، در نظر گرفته شده است. این بروزرسانی در تاریخ سوم آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شد و حوزه های کاربردی مربوط به وظایف EFSA را در بر می گیرد. از جمله این موارد می توان به مواد غذایی جدید، افزودنی های خوراکی، آفت کش ها و موادی که با خوراکی ها در تماس هستند، اشاره نمود. این راهنما از مطالعات علمی مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی نانو مواد، ارزیابی ریسک در معرض قرار گرفتن با این مواد، شاخص های خطر و زمینه کاربرد آن ها، بهره می گیرد.
در این راهنما، به الزامات فنی تنظیم شده برای تایید حضور نانو ذرات در مواد غذایی پرداخته می شود. همچنین خواص فیزیکی شیمیایی، پارامترهای کلیدی مورد اندازه گیری، روش ها و تکنیک هایی که می توانند برای توصیف نانومواد استفاده شوند، به تفصیل شرح داده شده است.
در این نسخه همچنین به ملاحظات مربوط به مطالعات سم شناسی و ترسیم چهارچوبی برای این آزمایشات، پرداخته می شود. علاوه بر این، سمیت زدایی، سمیت ژنی، سمیت موضعی و سیستمیک و همچنین مسائل کلی مربوط به آزمایشات نانو مواد، شرح داده شده است.
بر اساس این راهنما، مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات نانومواد بر روی باروری و رشد، سرطان زایی، ایجاد حساسیت، اختلالات ایمنی و عصبی، همچنین اثرات روی میکروارگانیسم های درون روده و فعالیت غدد درون ریز، نیاز می باشد.
از دیگر موارد مورد بحث در این بروزرسانی، می توان به استفاده از استراتژی های آزمایش و دانش مکانیزم ها اشاره نمود. این راهنما رویکردهایی برای توصیف ریسک و تجزیه و تحلیل عدم قطعیت ارائه می دهد.
 

منبع : nanotech.lawbc
پیوندها

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

سازمان ملی استاندارد ایران

سایر پیوندهای مفید

گروه استاندارد و ایمنی

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تهران، خیابان ستارخان، خیابان شهید دکتر حبیب الله، بلوار شهید متولیان، پلاک ۹

تماس با ما

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۰

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۶۳۱۰

  • standard@nano.ir

© تمامی حقوق این پایگاه متعلق به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است