۷ مهر ۱۴۰۳
۲۲ مهر ۱۴۰۲
نشست تخصصی تدوین استانداردهای ملی و بین المللی با حضور متخصصان، فناوران، اساتید ذینفعان و شرکتهای دانش بنیان روز ۲۰ مهرماه در محل ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برگزار شد.
طی این نشست که با حضور ۳۰ نفر از صاحبنظران برگزار شد، در ابتدا دبیر ستاد، آقای دکتر احمدوند به آخرین وضعیت فناوری نانو پرداخت و پس از آن مدیر برنامه استاندارد و ایمنی فناوری نانو، آقای مهندس پوی پوی آمار و وضعیت استانداردهای ملی و بینالمللی فناوری نانو را ارائه کرد. ایشان همچنین از حضور فعال کشور ایران با حمایتهای ستاد نانو در برنامهها و فعالیتهای بین المللی حوزه استاندارد سخن گفت و تجربه موفق ستاد نانو در یک پروژه بین المللی را تشریح کرد.
پس از آن، خانم مهندس سیفی نحوه و فرآیند مشارکت در تدوین استانداردهای بین المللی و ساختار سازمانهای ملی و بین المللی استاندارد را تشریح کرد و سپس دو نفر از متخصصین از شرکتهای دانش بنیان فناوری نانو، از تجربه موفق خود در تدوین استانداردهای بین المللی نانو ایزو سخن گفتند.
در نهایت سایر مهمانان به ارائه نقطه نظرات خود در خصوص ارتقا جایگاه استاندارد پرداختند و مهمانانی که تمایل به همکاری در تدوین استاندارد را داشتند در حوزه های اولویت دار ستاد نانو اعلام همکاری کردند. در این جلسه پرسش و پاسخ، در خصوص اجباری شدن برخی استانداردها، اهمیت توجه به استانداردسازی فرآیندها در آزمایشگاه ها، استانداردسازی صنعتی، اهمیت تدوین استانداردهای محصولات جدید و لزوم برطرف کردن کمبود دستگاه های آزمایشگاهی بحث و تبادل نظر شد.پیش از این، گروه استاندارد و ایمنی اقدام به برگزاری دو فراخوان ملی و بین المللی با موضوع مشارکت در تدوین استانداردهای ملی و بین المللی کرده است که در نتیجه آن حدود ۷۰ نفر از متخصصان و علاقه مندان برای مشارکت در این فراخوان ها اعلام آمادگی کردند.
نشست فوق یک نشست اولیه بود و قرار شد پس از برگزاری این نشست و فراخوان ها، جلسات تخصصی به منظور تعیین پیشنهاد استانداردهای جدید هم در بخش ملی و هم در بخش بین المللی بر اساس اولویت های ذکر شده در سند گسترش کاربرد فناوری نانو در افق ۱۴۱۲ برگزار شود. شایان ذکر است کشور ایران در زمینه تدوین استانداردهای ملی فناوری نانو پس از کشورهای چین و انگلستان در رتبه سوم جهان قرار دارد و در زمینه تدوین استانداردهای بین المللی فناوری نانو پس از کشورهای ایالات متحده آمریکا، کره جنوبی و ژاپن، در جایگاه چهارم جهان قرار دارد.