۱۵ شهریور ۱۴۰۲
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱
صد و چهلمین استانداردملی فناوری نانو با عنوان " فناوری نانو _ الکترونیک چاپی _ مشخصه یابی جوهرهای رسانا حاوی نانو مواد و لایه های رسانای چاپی _ ویژگی ها و روش های آزمون " امروز مورخ ۱۴۰۱/۲/۲۰ اردیبهشت ماه در اجلاسیه ۱۱۳ کمیته ملی فناوری نانو سازمان استاندارد به صورت مجازی برگزار و مصوب شد این استاندارد به دبیری اقای دکتر نیما ارجمندی تدوین گردید.
الکترونیک چاپی شاخهای نسبتاً نوظهور و به سرعت درحال گسترش از صنعت است که در آن افزاره های الکترونیکی با استفاده از فناوریهای چاپ ساخته میشوند. سرمایهگذاری اولیۀ لازم برای ساخت افزارههای الکترونیکی به وسیلۀ این فناوری، بسیار کمتر از سرمایۀ لازم برای ساخت این افزارهها با فناوری های کلاسیک است. علاوه بر این، در این صنعت میتوان افزارهها و سامانههای الکترونیکی جدید با کارائیهای جدید ساخت.
موضوع این استاندارد روشهای آزمون و شرایط و نحوه ارزیابی کیفیت جوهرهای رسانا در الکترونیک چاپی است. شالوده این استاندارد براساس ترجمه استاندارد: ۲۰۱۶ IEC ۶۲۸۹۹-۲۰۲ ، شکل گرفته است. در مجموعۀ استانداردهای فوق، استاندارد مربوط به آزمون های انعطاف پذیری جوهرهای رسانا نیز تحت عنوان : ۲۰۱۶IEC ۶۲۸۹۹-۲۰۲-۵ منتشر شد که با توجه به اهمیت این آزمون ها و نیازهای ملی، آزمون های انعطاف پذیری نیز براساس استاندارد IEC ۶۲۸۹۹-۲۰۲-۵، در این استاندارد ملی لحاظ شده است. به منظور هماهنگی بیشتر بین استانداردهای ملی مرتبط، در بخشی از تعاریف و اصطلاحات از استاندارد ملی ایران- ایزو شماره ۱-۸۰۰۰۴: سال ۱۳۹۵ استفاده شده است.
هدف از تدوین این استاندارد مشخصهیابی و تعیین ویژگی ها و روش های آزمون جوهرهای رسانایی است که حاوی نانومواد هستند و از لایههای رسانا تشکیل شدهاند. در این استاندارد روش های آزمون مربوط به انعطاف پذیری، شفافیت نوری و مقاومت الکتریکی لایه های رسانای چاپ شده از جوهرهای رسانا ارائه شده است.