۱۵ شهریور ۱۴۰۲
۲۶ بهمن ۱۴۰۱
در صد و بیست و پنجمین اجلاسیه کمیته ملی فناوری نانو سازمان استاندارد مورخ ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱، دو استاندارد در حوزه فناوری نانو مصوب گردید و آمار استانداردهای ملی به ۱۵۴ استاندارد رسید.
صد و پنجاه و چهارمین استاندارد ملی با "فناوری نانو- تعیین نقره کل در منسوجات با استفاده از آنالیز ICP-OES یا ICP-MS- روش آزمون" با دبیری خانم دکتر نجفی در کمیته ملی تصویب شد.
هدف از تدوین این استاندارد ارائه روش آزمون، برای تعیین کسر جرمی نقره کل در محصولات منسوج مصرفی ساخته شده از تلفیقهای الیاف طبیعی یا ساختهشده با استفاده از آنالیزهای طیفسنجی نشر نوری-پلاسمای جفتشده القایی (ICP-OES) و طیفسنجی جرمی-پلاسمای جفتشده القایی (ICP-MS) است. آنالیزهای ICP-OES یا ICP-MS به¬عنوان اولین گام برای آزمون و تعیین کمّی نقره در منسوجات توصیه میشود و نتایج میتواند برای آنالیزهای تفصیلیتر بعدی به عنوان بخشی از رویکرد لایهای همانگونه که در راهنمای ASTM E۳۰۲۵ توصیف شده است، بهمنظور تعیین اینکه منسوجی حاوی نانومواد نقره است، استفاده شود.
این روش آزمون، هضم اسید را برای آمادهسازی محلولهای نمونه موردآزمون از نمونههای منسوجات با استفاده از استاندارد داخلی مناسب و به دنبال آن کالیبراسیون خارجی و آنالیز با ICP-OES یا ICP-MS برای تعیین کمّی نقره کل پیشنهاد میکند.
این روش آزمون به این صورت مشخص شده است که نتایج کمّی را برای منسوجات ساختهشده از الیاف ریون، پنبه، پلیاستر و لیکرا که حاوی نقره فلزی هستند، ارائه دهد. این وظیفه آنالیزگر است که اثربخشی (توانایی دستیابی به نتیجه تجزیهای برنامهریزی¬شده و موردنظر) این روش آزمون را برای سایر بسترهای منسوج و شکلهای نقره برقرار کند.