۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲
سازمان غذا و داروی ایالت متحدۀ آمریکا در ۳ مِی ۲۰۲۳ اعلام کرد دادخواستِ افزودنی رنگ (CAP۳C۰۳۲۵)، که توسط سرمایۀ دفاع زیست محیطی (EDF)، مرکز بهداشت محیط (CEH)، مرکز ایمنی مواد غذایی (CFS)، مرکز علوم در منافع عمومی (CSPI) و کار گروه محیط زیست (EWG) ارائه شده بود، را ثبت کرده اند. (۸۸ فدرال رجیستر ۲۷۸۱۸). این دادخواست بیان می کند که سازمان غذا و دارو، قوانین افزودنی رنگ برای تیتانیوم دی اکسید را در C.F.R ۲۱ بخش ۷۳.۵۷۵ لغو کرده و استفاده از تیتانیوم دی اکسید را در مواد غذایی مجاز می کند. همچنین، سازمان غذا و دارو ذکر می کند، درخواست کنندگان ادعا دارند که دیگر استفاده از تیتانیوم دی اکسید نمی تواند استانداردهای ایمنیِ تحت C.F.R ۲۱ بخش ۷۰.۳ (آی) را رعایت کند. لازم به ذکر است می توانید به عنوان مدرک به ایده ای از مرجع ایمنی مواد غذایی (EFSA) با عنوان «ارزیابی ایمنی تیتانیوم دی اکسید (E۱۷۱) به عنوان افزودنی غذایی» رجوع کنید که در ماه می ۲۰۲۱ و تاریخ های دیگر چاپ شده است. همچنین، سازمان غذا و دارو از نظرات، داده های علمیِ بیشتر و سایر اطلاعات مرتبط با مسایل ناشی از این دادخواست استقبال می کند. این سازمان به این موضوع نیز اشاره می کند که اگر داده های موجود، فسخ بخش ۷۳.۵۷۵ را تایید کند تا دیگر از تیتانیوم دی اکسید در مواد غذایی استفاده نشود، آنها تصمیم خود را مطابق با C.F.R ۲۱ بخش ۷۱.۲۰ در فدرال رجیستر منتشر می کنند. مهلت نظردهی تا ۳ جولای ۲۰۲۳ است.
همان طور که در وبلاگِشان در ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۲ گزارش شده است، کمیسیون اروپا (EC) در ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۲ اعلام کرد که استفاده از تیتانیوم دی اکسید (E۱۷۱) به عنوان افزودنی غذایی ممنوع است. این ممنوعیت بعد از ۶ ماه و با شروع تابستان ۲۰۲۲ اعمال شد که به موجبِ آن، احتمالاً دیگر تیتانیوم دی-اکسید (E۱۷۱) به مواد غذایی اضافه نمی شود. طبق کمیسیون اروپا، از تیتانیوم دی اکسید برای دادنِ رنگ سفید به اکثر مواد غذایی، از مواد پخته شده و ساندویچ گرفته تا سوپ ها، سس ها، سس های سالاد و مکمل های غذایی استفاده می شود. همچنین، کمیسیون اروپا بیان می کند که عضو اتحادیۀ اروپا (EU) به اتفاق آرا از طرح پیشنهادی کمیسیون اروپا که در ماه اکتبر ۲۰۲۱ مطرح شد، حمایت کرده است. این طرح مبتنی بر ایدۀ علمیِ EFSA بود و به این موضوع اشاره می کرد که دیگر استفاده از E۱۷۱ به عنوان افزودنی غذایی را نمی توان بی خطر در نظر گرفت. اطلاعات بیشتر در پرسش ها و پاسخ های کمیسیون اروپا موجود است.