۷ مهر ۱۴۰۳
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
نشست مشترک ستاد توسعه فناوری نانو و سازمان حفاظت از محیط زیست با حضور دکتر احمدوند، دبیر ستاد نانو همراه با چند تن از مدیران ستاد نانو و دکتر شهاب الدین منتظمی، رئیس دبیرخانه شورای ملی ایمنی زیستی نماینده سازمان محیط زیست و تعدادی از مدیران سازمان حفاظت محیط زیست در روز چهارشنبه، ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، به میزبانی ستاد نانو برگزار گردید.
هدف از برگزاری این نشست بررسی فرصت های های همکاری سازمان محیط زیست و ستاد نانو در زمینه استفاده از ظرفیت های این فناوری در حوزه محیط زیست بود.
این نشست با صحبت های دکتر منتظمی در مورد لزوم ورود فناوری های نوین به ویژه فناوری نانو در حوزه محیط زیست برای رفع چالش ها و دغدغه های زیست محیطی شروع شد. ایشان خاطرنشان کردند در این مسیر قطعا ملاحظات و محدودیت هایی وجود خواهد داشت که می توان با همکاری ستاد نانو آن ها را مدیریت کرد.
در ادامه نشست دکتر احمدوند، دبیر ستاد به معرفی سیاست ها، برنامه ها و دستاوردهای فناوری نانو در کشور پرداخت. ایشان خاطرنشان کردند در بحث های اجرایی ستاد نانو از ظرفیت های نهادهای متولی موجود در کشور استفاده کرده و در محورهایی که نهادی وجود نداشته، ستاد نانو محورسازی کرده است. حمایت از ۴۳هزار نفر دانشجوی تحصیلات تکمیلی و شکل گیری حدود ۳۶۴ شرکت و کسب و کار با مجموع ۱۶۹۳ محصول دارای گواهی نانومقیاس از جمله فعالیت های ستاد بوده است. همچنین سهم بازار داخلی محصولات فناوری نانو حدود ۳۰ همت بوده که به طور متوسط هر سال شاهد رشد دو برابری بوده است.
دکتر احمدوند در ادامه به ملاحظات ایمنی محصولات توسعه داده شده در حوزه فناوری نانو اشاره و خاطرنشان کردند ستاد نانو در این مورد به طور جدی وارد عمل شده و تعاملات داخلی و بین المللی متعددی با سازمان استاندارد و ایزو را پیش برده است.
ستاد نانو متولی توسعه فناوری نانو در کشور است و توسعه امن فناوری نانو را مورد توجه دارد. در این راستا به شرکت ها و نهادها کمک می کند تا ملاحظات ایمنی و زیست محیطی را شناخته و بتوانند تاییدیه های موردنظر را بگیرند.
دکتر احمدوند در انتها به زمینه های همکاری ستاد و سازمان محیط زیست برای پیشبرد پروژه های این حوزه اشاره کردند.
در این جلسه فناوری ها و موضوعات زیر که در حوزه نانو می توانند در محیط زیست استفاده شود معرفی شدند: استفاده از نانوغشاها در تصفیه آب و پساب، استفاده از فناوری نانوحباب در تصفیه پسابهای صنعتی و احیاء تالابها، استفاده از نانوکاتالیستها و فناوری پلاسما در تصفیه گازهای آلاینده صنایع و نیروگاهها، از جمله فناوریهای پیشنهادی بود که از طرف ستاد نانو مطرح شد.
برگزاری دوره های آموزشی و برنامه های ترویجی مانند برگزاری پانلها و نشستهای تخصصی برای معرفی ظرفیتهای فناوری نانو از جمله موضوعات همکاری بود که در این جلسه پیشنهاد شد.
همچنین امکان استفاده از تسهیلات صندوق ملی محیط زیست برای پروژه های حوزه فناوری نانو که تاییدیه های ستاد نانو را داشته باشند و ارائه تخفیفاتی در تسهیلات ارائه شده برای حوزه نانو از دیگر موضوعات مطرح شده جهت همکاری ستاد نانو و سازمان محیط زیست بود.