۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
۲۲ مرداد ۱۴۰۰
سازمان ایمنی غذایی اروپا (EFSA)، اقدام به بروزرسانی راهنمای ارزیابی ریسک نانومواد، برای استفاده در زنجیره غذایی و مواد خوراکی کرده است، که در آن هم سلامت انسان ها و هم سلامت حیوانات، در نظر گرفته شده است. این بروزرسانی در تاریخ سوم آگوست سال ۲۰۲۱ میلادی منتشر شد و حوزه های کاربردی مربوط به وظایف EFSA را در بر می گیرد. از جمله این موارد می توان به مواد غذایی جدید، افزودنی های خوراکی، آفت کش ها و موادی که با خوراکی ها در تماس هستند، اشاره نمود. این راهنما از مطالعات علمی مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی نانو مواد، ارزیابی ریسک در معرض قرار گرفتن با این مواد، شاخص های خطر و زمینه کاربرد آن ها، بهره می گیرد.
در این راهنما، به الزامات فنی تنظیم شده برای تایید حضور نانو ذرات در مواد غذایی پرداخته می شود. همچنین خواص فیزیکی شیمیایی، پارامترهای کلیدی مورد اندازه گیری، روش ها و تکنیک هایی که می توانند برای توصیف نانومواد استفاده شوند، به تفصیل شرح داده شده است.
در این نسخه همچنین به ملاحظات مربوط به مطالعات سم شناسی و ترسیم چهارچوبی برای این آزمایشات، پرداخته می شود. علاوه بر این، سمیت زدایی، سمیت ژنی، سمیت موضعی و سیستمیک و همچنین مسائل کلی مربوط به آزمایشات نانو مواد، شرح داده شده است.
بر اساس این راهنما، مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات نانومواد بر روی باروری و رشد، سرطان زایی، ایجاد حساسیت، اختلالات ایمنی و عصبی، همچنین اثرات روی میکروارگانیسم های درون روده و فعالیت غدد درون ریز، نیاز می باشد.
از دیگر موارد مورد بحث در این بروزرسانی، می توان به استفاده از استراتژی های آزمایش و دانش مکانیزم ها اشاره نمود. این راهنما رویکردهایی برای توصیف ریسک و تجزیه و تحلیل عدم قطعیت ارائه می دهد.