رفتن به محتوای اصلی
استاندارد و ایمنی فناوری نانو
    • درباره ما
    • استاندارد
      • استاندارد ملی
      • استاندارد بین‌المللی
    • ایمنی
      • اخلاق
      • ایمنی شغلی
      • سلامت
      • قوانین و مقررات
      • محیط زیست
    • اخبار و رویدادها
      • اخبار ایران
      • اخبار جهان
      • مقالات و گزارش‌ها
    • مشارکت ها
      • H۲۰۳۰
      • IEC
      • سازمان VAMAS
      • شبکه INISS
    • تماس با ما
  • فرم جستجو

مطالب مرتبط
آغاز رایزنی عمومیِ دربارة آرای مقدماتی دربارة فولرن، فولرن هیدروکسیل‌دار شده، و انواع هیدراتة فولرن هیدروکسیل‌دارشده (نانو) توسط انجمن علمی کمیسیون اروپا

۲ خرداد ۱۴۰۲

آغاز رایزنی عمومیِ دربارة آرای مقدماتی دربارة فولرن، فولرن هیدروکسیل‌دار شده، و انواع هیدراتة فولرن هیدروکسیل‌دارشده (نانو) توسط انجمن علمی کمیسیون اروپا
میزگرد OECD درباره پیشرفت‌های آمریکا در زمینه سلامت انسانی و ایمنی محیطی نانومواد

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

میزگرد OECD درباره پیشرفت‌های آمریکا در زمینه سلامت انسانی و ایمنی محیطی نانومواد
وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲

وضع مقررات و استانداردهایی برای مدیریت پسماند نانو
پروژه‌ای برای بررسی اثر نانوپلاستیک بر نوعی ماهی

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲

پروژه‌ای برای بررسی اثر نانوپلاستیک بر نوعی ماهی
تمدید تفاهم نامه سازمان دامپزشکی کشور و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برای چهارمین بار متوالی

۲۴ اسفند ۱۴۰۱

تمدید تفاهم نامه سازمان دامپزشکی کشور و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو برای چهارمین بار متوالی
سازمان غذا و دارو (FDA) در جست وجوی اظهاراتی دربارۀ درخواست فسخ استفاده از تیتانیوم دی اکسید در مواد غذایی به عنوان افزودنی رنگی

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۲


سازمان غذا و داروی ایالت متحدۀ آمریکا در ۳ مِی ۲۰۲۳ اعلام کرد دادخواستِ افزودنی رنگ (CAP۳C۰۳۲۵)، که توسط سرمایۀ دفاع زیست محیطی (EDF)، مرکز بهداشت محیط (CEH)، مرکز ایمنی مواد غذایی (CFS)، مرکز علوم در منافع عمومی (CSPI) و کار گروه محیط زیست (EWG) ارائه شده بود، را ثبت کرده اند. (۸۸ فدرال رجیستر ۲۷۸۱۸). این دادخواست بیان می کند که سازمان غذا و دارو، قوانین افزودنی رنگ برای تیتانیوم دی اکسید را در C.F.R ۲۱ بخش ۷۳.۵۷۵ لغو کرده و استفاده از تیتانیوم دی اکسید را در مواد غذایی مجاز می کند. همچنین، سازمان غذا و دارو ذکر می کند، درخواست کنندگان ادعا دارند که دیگر استفاده از تیتانیوم دی اکسید نمی تواند استانداردهای ایمنیِ تحت C.F.R ۲۱ بخش ۷۰.۳ (آی) را رعایت کند. لازم به ذکر است می توانید به عنوان مدرک به ایده ای از مرجع ایمنی مواد غذایی (EFSA) با عنوان «ارزیابی ایمنی تیتانیوم دی اکسید (E۱۷۱) به عنوان افزودنی غذایی» رجوع کنید که در ماه می ۲۰۲۱ و تاریخ های دیگر چاپ شده است. همچنین، سازمان غذا و دارو از نظرات، داده های علمیِ بیشتر و سایر اطلاعات مرتبط با مسایل ناشی از این دادخواست استقبال می کند. این سازمان به این موضوع نیز اشاره می کند که اگر داده های موجود، فسخ بخش ۷۳.۵۷۵ را تایید کند تا دیگر از تیتانیوم دی اکسید در مواد غذایی استفاده نشود، آنها تصمیم خود را مطابق با C.F.R ۲۱ بخش ۷۱.۲۰ در فدرال رجیستر منتشر می کنند. مهلت نظردهی  تا ۳ جولای ۲۰۲۳ است. 
همان طور که در وبلاگِشان در ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۲ گزارش شده است، کمیسیون اروپا (EC) در ۱۴ ژانویۀ ۲۰۲۲ اعلام کرد که استفاده از تیتانیوم دی اکسید (E۱۷۱) به عنوان افزودنی غذایی ممنوع است. این ممنوعیت بعد از ۶ ماه و با شروع تابستان ۲۰۲۲ اعمال شد که به موجبِ آن، احتمالاً دیگر تیتانیوم دی-اکسید (E۱۷۱) به مواد غذایی اضافه نمی شود. طبق کمیسیون اروپا، از تیتانیوم دی اکسید برای دادنِ رنگ سفید به اکثر مواد غذایی، از مواد پخته شده و ساندویچ گرفته تا سوپ ها، سس ها، سس های سالاد و مکمل های غذایی استفاده می شود. همچنین، کمیسیون اروپا بیان می کند که عضو اتحادیۀ اروپا (EU) به اتفاق  آرا از طرح پیشنهادی کمیسیون اروپا که در ماه اکتبر ۲۰۲۱ مطرح شد، حمایت کرده است. این طرح مبتنی بر ایدۀ علمیِ EFSA بود و به این موضوع اشاره می کرد که دیگر استفاده از E۱۷۱ به عنوان افزودنی غذایی را نمی توان بی خطر در نظر گرفت. اطلاعات بیشتر در پرسش ها و پاسخ های کمیسیون اروپا  موجود است. 

 

 


منبع: https://nanotech.lawbc.com/

پیوندها

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

سازمان ملی استاندارد ایران

سایر پیوندهای مفید

گروه استاندارد و ایمنی

ستاد ویژه توسعه فناوری نانو

تهران، خیابان ستارخان، خیابان شهید دکتر حبیب الله، بلوار شهید متولیان، پلاک ۹

تماس با ما

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۰

  • ۰۲۱-۶۳۱۰۶۳۱۰

  • standard@nano.ir

© تمامی حقوق این پایگاه متعلق به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو است