۲۰ فروردین ۱۴۰۳
یازدهمین کنفرانس nanotox۲۰۲۴ در ایتالیا
۲۲ اسفند ۱۴۰۲
۳ خرداد ۱۴۰۰
در ششم می سال ۲۰۲۱ میلادی، سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا (EFSA)، اعلام کرد که دیگر نمی توان تیتانیوم دی اکساید (E۱۷۱) را به عنوان یک افزودنی خوراکی بی خطر در نظر گرفت. به درخواست کمسیون اروپا(EC) ، EFSA وظیفه ارزیابی ایمنی افزودنی خوراکی تیتانیوم دی اکساید را به عهده گرفت و طی این ارزیابی اعلام کرد که طبق مطالعات علمی انجام شده و اطلاعات موجود، استفاده از این ماده به عنوان افزودنی خوراکی خطرناک است.
مهم ترین علت خطرناک بودن این افزودنی، سمیت ژنی قابل توجه ذرات تیتانیوم دی اکساید است. اگرچه میزان جذب ذرات این ماده پس از خوردن و هضم، پایین است اما با این حال این ماده می تواند درون بدن انسان تجمع پیدا کند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی، EFSA برای اولین بار، یک کمیته علمی نانوتکنولوژی تشکیل داد که وظیفه آن ارزیابی ایمنی افزودنی های خوراکی بود. براساس مطالعات این کمیته، مشخص گردید که حداکثر۵۰ درصد از ذرات تیتانیوم دی اکساید در محدوده نانویی (یعنی ذراتی با اندازه کمتر از ۱۰۰ نانومتر) قرار دارند که ممکن است مصرف کنندگان، در معرض اثرات آن قرار گیرند. البته EFSA، به این نکته اشاره دارد که ارزیابی انجام شده درباره خطرات استفاده از تیتانیوم دی اکساید، تنها به عنوان افزودنی خوراکی است و به دیگر کاربردهای این ماده مربوط نمی شود.
شایان ذکر است که EFSA، استفاده از تیتانیوم دی اکساید را ممنوع نکرده است و هرگونه قانون گذاری یا تصمیم گیری در مورد مجوز استفاده از افزودنی های خوراکی، توسط کمسیون اروپا با درنظر گرفتن توصیه های علمی EFSA انجام می گیرد.