۲۰ فروردین ۱۴۰۳
یازدهمین کنفرانس nanotox۲۰۲۴ در ایتالیا
۲۲ اسفند ۱۴۰۲
اعلام برگزیدگان مسابقه "ایمنی در آزمایشگاه نانو"
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱۷ اسفند ۱۳۹۴
اداره ایمنی مواد غذایی اروپا(EFSA) یک اظهار نظر علمی در زمینه پیشرفت های اخیر در ارزیابی ریسک مواد شیمیایی در مواد غذایی و تاثیر بالقوه آنها در ارزیابی ایمنی مواد مورد استفاده در مواد غذایی را انتشار کرد.
این اظهار نظر، پیشرفت های اخیر در ارزیابی ریسک مواد شیمیایی در مواد غذایی را توصیف کرده و تاثیر بالقوه آنها بر ارزیابی مواد درتماس با مواد غذایی (FCM) توسط EFSA را بررسی کرده است. هدف از این اظهار نظر این است که برای کمیسیون اروپایی یک مبنای علمی برای بحث بین مدیران ریسک در زمینه الزامات احتمالی مدیریت ریسک فراهم نماید.
مواد در تماس با مواد غذایی یکی از بخش های بالقوه استفاده از نانوفناوری و نانو مواد می باشد. در اظهار نظر، هیئت EFSA تاکید کردند که ویژگی های خاص نانوذرات ممکن است بر توکسیکوکینتیک و مشخصات سم شناسی شان تاثیر داشته باشد، اما اطلاعات محدودی در این زمینه وجود دارد. همچنین عدم قطعیت های ناشی از سختی تعیین مشخصات، شناسایی و اندازه گیری نانو مواد در مواد غذایی در ماتریس های بیولوژیکی، و اطلاعات سمیت و روش های آزمایش در دسترس محدود وجود دارد. به این دلایل، EFSA اظهار کرده است که نانو مواد باید مورد به مورد ارزیابی شوند.
مواد در تماس با مواد غذایی یکی از بخش های بالقوه استفاده از نانوفناوری و نانو مواد می باشد. در اظهار نظر، هیئت EFSA تاکید کردند که ویژگی های خاص نانوذرات ممکن است بر توکسیکوکینتیک و مشخصات سم شناسی شان تاثیر داشته باشد، اما اطلاعات محدودی در این زمینه وجود دارد. همچنین عدم قطعیت های ناشی از مشکل تعیین مشخصات، شناسایی و اندازه گیری نانو مواد در مواد غذایی در ماتریس های بیولوژیکی، و اطلاعات سمیت و روش های آزمایش در دسترس محدود وجود دارد. به این دلایل، EFSA اظهار کرده است که نانو مواد باید مورد به مورد ارزیابی شوند.
مطابق با راهنمای اخیر EFSA در زمینه علم نانو و نانو فناوری، اظهار نظر رویکردهای تست سمیت قابل اجرا برای نانو مواد را در شش مورد بحث کرده است:
۱- عدم حضور/ ماندگاری نانو مواد در مواد در تماس با مواد غذایی که به بازار عرضه می گردند.
۲- عدم انتقال نانو مواد از مواد در تماس با مواد غذایی به ماتریس مواد غذایی
۳- تبدیل کامل نانومواد به فرم غیر نانو که در ماترییس مواد غذایی قبل از مصرف آن صورت می گیرد.
۴- تبدیل کامل نانومواد به فرم غیر نانو که در دستگاه گوارش به دنبال مصرف آن صورت می گیرد.
۵- اطلاعات در زمینه فرم غیر نانو موجود است.
۶- هیچ گونه اطلاعاتی در زمینه فرم های غیر نانو موجود نیست
اظهار نظر علمی و گزارش فنی همراه آن در زمینه مشاوره عمومی درباره این اظهار نظر در وب سایت EFSA در دسترس می باشد.