۲۲ اسفند ۱۴۰۲
اعلام برگزیدگان مسابقه "ایمنی در آزمایشگاه نانو"
۱ اسفند ۱۴۰۲
رویداد ANTHOS ۲۰۲۴ – وین، اتریش
۲۷ بهمن ۱۴۰۲
۲۰ مهر ۱۳۹۴
بر اساس نتایج بررسی قوانین نظارتی مربوط به نانومواد در صنعت غذایی، تنها اتحادیه اروپا و سوئیس مقررات خاص ثبت شده مربوط به نانو دارند، در حالی که کشورهای دیگر از استانداردهای غیر قانونی استفاده میکنند . به گفتهی محققان مرکز مشترک تحقیقات اروپا، در هنگام همکاری کشورهای مختلف از سراسر دنیا، باید بتوان اطلاعات را به صورت صحیح و بدون تحریف به اشتراک گذاشت و از سلامت مردم و محیط زیست حفاظت کرد.
مقاله "جنبه های نظارتی فناوری نانو در بخش کشاورزی / خوراک / مواد غذایی در اتحادیه اروپا و کشورهای غیر اتحادیه اروپا" خطرات بالقوه در رابطه با ایمنی فناوری نانو در کشورهای مختلف در سراسر جهان را بررسی میکند و تاثیراتی که ممکن است بر بازار جهانی محصولات کشاورزی و موادغذایی نانو داشته باشد را عنوان میکند.
فناوری نانو چشم انداز قابل توجهی برای توسعه محصولات جدید و برنامه های کاربردی در بسیاری از بخش های صنعتی، از جمله تولید محصولات کشاورزی، خوراک دام و درمان، پردازش مواد غذایی و مواد در تماس با غذا ارائه میدهد. در حالی که برخی از محصولات در حال حاضر به بازار عرضه شده، بسیاری دیگر از محصولات نانو در حال حاضر در مرحلهی تحقیق و توسعه میباشند و ممکن است در آینده نزدیک وارد بازار شوند. مزایای مورد انتظار از محصولات شامل افزایش راندمان نانومواد کشاورزی و یا تولید مواد بسته بندی امنتر از نانوذرات میباشد.
همانند سایر محصولات کنترل شده، متقاضییان درخواست تایید بازرگانی، باید ثابت کنند که استفاده از این مواد برای مصرف کننده و محیط زیست خطات بالقوه ندارد و ایمن است. بعضی از کشورها در بررسی چهارچوبهای قانونی خود برای ایمنی نانومواد از سایر کشورها موفقتر بودهاند. در نتیجه رویکردهای درنتیجه رویکردهای متفاوتی در زمینهی محصولات مبتنی بر نانو در کشاورزی / خوراک / بخش مواد غذایی به تصویب رسیده است.
تجزیه و تحلیلها نشان می دهد ، تنها اتحادیه اروپا و سوئیس مقررات خاص ثبت شده مربوط به نانو دارند، در حالی که کشورهای دیگر از استانداردهای غیر قانونی استفاده میکنند. برای مثال می توان به الزامات اتحادیه اروپا برای برچسب گذاری "نانومواد مهندسی شده" اشاره کرد. سایر کشورها معمولا از قانونهای غیر استاندارد و مبهم استفاده میکنند.
نمای کلی این قانون و مقررات و راهنماییهای موجود را میتوان در ژورنال Regulatory Toxicology and Pharmacology مشاهده کرد که بر اساس اطلاعات JRC, RIKILT-Wageningen و آژانس اروپایی ایمنی مواد غذایی (EFSA) تدوین شده است.