۲۰ فروردین ۱۴۰۳
یازدهمین کنفرانس nanotox۲۰۲۴ در ایتالیا
۱ اسفند ۱۴۰۲
۱۷ تیر ۱۳۹۴
نتایج یافته های اخیر محققان نشان میدهد که میتوان ماده مرجعی برای شناسایی نانوذرات نقره در گوشت تولید کرد. این روش در پروژهای موسوم به Nanolyse بدست آمده است. در این پروژه دو غلظت مختلف از نانوذرات نقره در گوشت مرغ پیدا شده است. هدف از این کار طراحی و ساخت نمونه استانداردی بود که بتواند نانوذرات را در غذا شناسایی کند. برای تولید این مواد مرجع، سوسپانسیونی از نانوذرات در آب تهیه شده که با گوشت مرغ ترکیب میشود. سپس این ترکیب در نیتروژن مایع و در دمای ۱۵۰ -سانتیگراد قرار داده میشود. محصول بدست آمده ترکیب یکنواختی است که در آنها نانوذرات نقره به مقدار بسیار کمی تجمع یافته اند. نتایج این پروژه نشان داد که محلول نانوذرات نقره آبی که به صورت دیسپرس شده در آمده، به قدر کافی یکنواخت است که به عنوان ماده مرجع به کار رود. با این وجود هنوز چالشی به نام پایداری، باقی مانده است. به نظر میرسد بازار نانومحصوالت در اروپا ساالنه ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد یورو باشد. بنابراین تولید ماده مرجع برای چنین بازاری ضروری است. از آنجایی که خواص نانومواد با ترکیبات توده ای آن ها متفاوت است بنابراین اثربخشی این ترکیبات روی انسان نیز میتواند با حالت توده ای آن ها متفاوت باشد. در حال حاضر در بند ۱۱۶۹/۲۰۱۱ قوانین اروپا، الزامی برای اطالع رسانی به مشتریان از این که آیا در محصولات از نانوذرات استفاده میشود یا خیر، وجود دارد. وجود نانوذرات در غذا یکی از دغدغه های اصلی مصرف کنندگان است. در صورتی که در بسته بندی مواد غذایی از نانوذرات استفاده شده باشد، این ترکیبات میتوانند وارد موادغذایی شوند. به همین دلیل محققان پروژه Nanolyse به دنبال روشهای تأیید شده ای برای شناسایی نانوذرات در مواد غذایی هستند. محققان این پروژه علاوه بر تولید ماده استاندارد، نرم افزاری نیز تهیه کردند که به صورت نیمه خودکار، تصاویر میکروسکوپ الکترونی را مورد بررسی قرار میدهد. با این ماده استاندارد و نرم افزار میتوان وجود نانوذرات را در مواد غذایی مختلف شناسایی کرد.